Na poziv Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” Sombor Kompanija “Meteor – Commerce” i Opšta bolnica “Dr Radivoj Simonović” pridružile su se akciji “Bebiteka – bibliobata i biblioseka”.

Akcija je počela u maju mesecu i trajaće sve do kraja tekuće godine. U sklopu akcije svakoj prvorođenoj devojčici i svakom prvorođenom dečaku u mesecu, poklanja se paket koji sadrži tri knjige za najmlađi uzrast, igračku i besplatnu porodičnu člansku kartu biblioteke za godinu dana. U ovom značajnom društveno odgovornom radu Kompaniju “Meteor – Commerce” u dosadašnjim akcijama predstavljali su: Jeca Ilić, generalni direktor kompanije, Vatroslav Drobilović, šef logistike i tehnički direktor i Marija Drobilović Bećarević, šef marketing službe.

Akcija “Bebiteka – bibliobata i biblioseka” pokrenuta je u pravom trenutku, budući da živimo u vremenu kada je tehnologija prevladala u svim životnim segmentima, među svim generacijama, razne studije su pokazala da je period od rođena do treće godine ključan za razvoj govora, pa se između ostalog smatra da knjige imaju moć da menjaju, ne samo živote pojedinaca, već i svet oko sebe.