Poljoprivredna proizvodnja i saradnja

PROIZVODNJA

Biljna proizvodnja

Kompanije Meteor – Commerce u svom vlasništvu poseduje i obradjuje 1200ha poljoprivrenog zemljišta sa tendencijom rasta. Ovo poljoprivredno zemljište se nalazi na teritoriji zapadnobačkog okruga, odnosno na teritoriji Sombora, Stanišića, Riđice, Kljajićeva i Stapara.

Biljna proizvodnja koja se sprovodi na ovom zemljištu obuhvata gajenje svih važnijih ratarskih kulutra: pšenice, kukuruza, soje, suncokret i ječma. U proizvodnji se primenjuju sve neophodne agrotehničke mere i koristi se najsavremenija mehanizacija kao i sistemi za navodnjavanje koji pokrivaju 90% ovog poljoprivrednog zemljišta.

Kao rezultat optimalnog korišćenja djubriva i hemijske zaštite, velikih ulaganja, sprovodjenja najsavremenije tehnologije i kvalitetnog ljudskog rada postižemo relativno visoke i stabilne prinose.

Kontakt osoba:
Slaviša Drobilović, vlasnik
Direktor proizvodnje
slavisa.drobilovic@meteorkomerc.com

Kontakt osoba:
Slaviša Drobilović, vlasnik
Direktor proizvodnje
slavisa.drobilovic@meteorkomerc.com

Proizvodnja voća

Kompanija  Meteor – Commerce  je  2017   godine  na svom imanju u blizini Sombora, na potezu Radojevići,  podigla   jedan od   najsavremenijih zasada jabuke na ukupno 25ha poljoprivrednog zemljišta.  Zasad  jabuka  se  nalazi u  reonu koji ima odlične klimatske i  edafske  uslove  koji  uz savremene tehnologije proizvodnje garantuje postizanje visokih i stabilnih prinosa.
Na ovom imanju se intenzivno proizvode poznate i proverene sorte jabuka kao što su Gala, Greni smit i Zlatni delišes. Ono što na ovom voćnjaku obezbeđuje kvalitetan i visok prinos jeste uprav kvalitetan sadni material, zaštita od nepovoljnih klimatskih faktora, kvalitetno navodnjavanje i prihrana.

Voćnjak    je  opremnljen   irigacionim   sistemom   (sistem  za navodnjavanje)  kao  i   sistemom protivgradne zaštite što ga čini najsavremenijim voćnjakom ne samo na teritoriji Zapadnobačkog okruga nego i na teritoriji cele Republike Srbije.

Do 2022. godine  kompanija  Meteor –  Commerce  planira  da poveća ukupnu   površinu zasada jabuke na  ukupno  107ha od  čega bi  7ha činilo  akumulaciono  jezero za potrebe navodnjavanja voćnjaka i za akumulaciju vode  radi  njene eksploatacije u cilj odbrane voća od mraza (antifrost sistem). U periodu do  2022. godine  očekuje se i  izgradnja  najsavremenije Ultra Low Oxygen hladnjače  (ULO)  sa celokupnom potrebnom opremom  za  skladištenje,   sortiranje  i  pakovanje jabuka.   ULO  hladnjače  imaju  niz  prednosti  koje  se  ogledaju  u  očuvanju   boje kore, jezgra plodova  voća  kao  i o čuvanja  njihove  svežine  čak  i  do   300  dana  od  berbe  što  omogućava postizanje pozitivnih ekonomskih efekata u smislu veće prodajte cene na samom tržištu.

Proizvodnja stočne hrane

U sklopu kompanije Meteor Commerce se nalazi i fabrika za proizvodnju hrane za domaće životinje ukupnog kapaciteta 1200t na mesečnom nivou.

U sklopu fabrike postoje četiri programa za proizvodnju hrane za domaće životinje:

N
Program za živinarstvo
N
Program za svinjarstvo
N
Program za govedarstvo
N
Program za kućne ljubimce

Posebno odeljenje u okviru same fabrike se bavi pakovanjem komponenti koje se koriste za proizvodnju hrane za  domaće životinje   (stočno brašno, sojina sačma, suncokretova sačma, kukuruz, ječam, pšenica i drugo) koje se zajedno sa gotovim i dopunskim smešama hrane može naći u maloprodajnim objektima Meteor Commerce-a.

Po potrebi tržišta, fabrika radi i proizvodnju hrane za životinje u zoološkim vrtovima Republike Srbije kao i hrane za divljač koja se nalazi u šumama koje su u nadležnosti javnih preduzeća.
Kompanija Meteor Commerce je u svojoj  proizvodnji hrane za domaće životinje implementirala HACCP standard što dodatno garantuje kvalitet naših proizvoda.

Kontakt osoba:
Aleksandar Ležajić
Šef fabrike stočne hrane
info@meteorkomerc.com

Stočna hrana i hrana za ljubimce

Program za Govedarstvo

Obuhvata  kompletnu paletu gotovih  i  dopunskih  smesa za odgo j teladi,  tov junadi, uzgoj  priplodnih  junica,  i   krava  u  laktaciji.   U  svom sastavu ima jos i paletu gotovih smesa za ishranu jagnjadi, jaradi, ovaca I koza. Postoji u brasnastoj formi I paletirani program. Pakovanja su 10kg, 25kg I 40kg.

Program za Svinjarstvo

Obuhvata kompletnu paletu gotovih I dopunskih smesa za odgoj prasadi, tov svinja, uzgoj suprasnih I krmaca u laktaciji. Postoji program za apoteke I program za farme. Postoji u brasnastoj formi I paletirani program.Pakovanja su za apoteke 10kg, 25kg, a za farme 25kg I 50kg.

Program za Živinarstvo

Obuhvata kompletnu paletu gotovih I dopunskih smesa za tov brojlera, odgoj I eksploataciju koka nosilja, odgoj I tov curaka. Postoji program za apoteke, I program za farme. Postoji u brasnastoj formi I paletirani program. Pakovanja su za apoteke 10kg, 25kg, a za farme 25kg I 50kg.

Program za Kućne ljubimce

Obuhvata kompletnu paletu gotovih peletiranih smesa za odgoj i tov kunica, odgoj golubova, ishranu juznoamerickih cincila, i dr. Pakovanja su 10kg i 25kg.

Naši partneri

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis egestas id nunc at suscipit. Quisque a laoreet metus, non vulputate leo.